csrf
Het vrijwilligerspunt Dijk en Waard logo
Het vrijwilligerspunt Dijk en Waard

Tuin kindvriendelijk maken

Ik wil graag mijn jungle kindvriendelijk en veilig maken! Ik ben alleenstaande mama van twee kleine meisjes van 3 en 5 jaar. Helaas ben ik lichamelijk ziek, waardoor ik ook volledig ben afgekeurd. En het voor mij niet mogelijk is om door een bedrijf de tuin te laten doen omdat ik gewoonweg de financiële mogelijkheden niet heb. Mijn tuin is echt best wel heel groot, deze zou ik heel graag veilig voor me meisjes willen hebben waar ook iets van een speeltuintje in gemaakt kan worden. Dit omdat het voor mij niet altijd mogelijk is om naar de speeltuin te kunnen gaan en ze nog te klein zijn om ze alleen te laten gaan naar de speeltuin. Er moet wel echt grof worden aangepakt, hoge struiken moeten worden weg gehaald, oude stronken van boompjes etc uitgegraven. Het liefst zou ik de tuin zo veel mogelijk onderhouds vrij willen maken, of zo dat ik het wel zelf kan doen.

Lees meer

project

Planetenwijk

Vervoer & transport
Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Ik wil graag mijn jungle kindvriendelijk en veilig maken!

Ik ben alleenstaande mama van twee kleine meisjes van 3 en 5 jaar.

Helaas ben ik lichamelijk ziek, waardoor ik ook volledig ben afgekeurd. En het voor mij niet mogelijk is om door een bedrijf de tuin te laten doen omdat ik gewoonweg de financiële mogelijkheden niet heb.

Mijn tuin is echt best wel heel groot, deze zou ik heel graag veilig voor me meisjes willen hebben waar ook iets van een speeltuintje in gemaakt kan worden. Dit omdat het voor mij niet altijd mogelijk is om naar de speeltuin te kunnen gaan en ze nog te klein zijn om ze alleen te laten gaan naar de speeltuin.

Er moet wel echt grof worden aangepakt, hoge struiken moeten worden weg gehaald, oude stronken van boompjes etc uitgegraven.


Het liefst zou ik de tuin zo veel mogelijk onderhouds vrij willen maken, of zo dat ik het wel zelf kan doen.

Praktische informatie

Project - 4 weken

Wekelijks 8 tot 14 uur

Locatie

Planetenwijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Vervoer & transport
Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Dijk en Waard

[Challenge] Samen Sterk voor een Beter Morgen!

Het vrijwilligerspunt Dijk en Waard

HELP MEE, OM ONS PLATFORM ECHT VAN DIJK EN WAARD TE MAKEN! Doe mee aan onze "kiek van je wijk" challenge en win een mooie prijs! Als je vrijwilligerswerk doet in Dijk en Waard, nodigen we je uit om deel te nemen aan deze leuke uitdaging. We willen zo veel mogelijk mensen inspireren om ook de handen uit de mouwen te steken. Heb je een leuke vrijwilligersklus, misschien een unieke locatie, in een geweldig stralende buurt of wil je graag andere inspireren door een verhaal, druk dan snel op onderstaande knop!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
Dijk en Waard

Vrijwilligers workshops Talent voor Ambacht

Wonen plus Welzijn Dijk en Waard

In het najaar van 2024 starten we weer met workshops Talent voor Ambacht. Hiervoor is Wonen Plus Welzijn Dijk en Waard op zoek naar mensen die ervaring hebben met een ambacht, hobby of beroep en deze kennis willen delen met enthousiaste deelnemers, zodat die er weer van kunnen leren en het zelf ervaren. De workshops worden in overleg 6 tot 8 keer wekelijks op een vaste locatie gegeven. Benodigde materialen worden door ons verzorgd. Wilt u hier iets in betekenen? En vindt u het leuk om anderen te inspireren? Dan komen we graag met u in contact om hier samen invulling aan te geven.

Structureel
Jongeren
Dijk en Waard

Help gevluchte kinderen door spel en beweging

TeamUp

"Wat mij het meest bijblijft zijn die ontzettend blije koppies. Dat ze die interactie met je zoeken, hun energie eruit kunnen gooien en even helemaal kind kunnen zijn. Het is zo fijn dat je er voor die kinderen kan zijn, al is het maar een paar uurtjes in de week. Ik ga na TeamUp met een voldaan gevoel naar huis!". ✨Wat ga je doen Als vrijwilliger voor TeamUp (een programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child) bied je psychosociale steun aan gevluchte kinderen door middel van spel en beweging. Spelenderwijs leren kinderen omgaan met emoties zoals boosheid, angst en stress. Je wordt vooraf getraind en begeleid en gaat op een opvanglocatie bij jou in de buurt aan de slag. Je maakt deel uit van een enthousiast team met andere vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Door de activiteiten voelen kinderen zich veilig en beschermd, meer verbonden met hun leeftijdsgenoten en optimistischer. Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. ✅ Dit ben jij: • Ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen. Of je hebt relevante werkervaring of een afgeronde opleiding (of nog studerend) op het gebied van pedagogiek, onderwijs, social work, sport, spel en/of beweging; • Eén dagdeel doordeweeks beschikbaar (3 tot 5 uur), vanaf ongeveer 15.30 uur (dag en tijdstip verschilt per locatie); • Voor een langere periode beschikbaar (minimaal een aantal maanden of langer). Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen; 🎉Dit bieden wij: • Een functie om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen; • De kans om echt een verschil te maken in het leven van gevluchte kinderen, je levert een belangrijke bijdrage aan hun psychosociale welzijn; • Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel vrijwilligersteam; • Trainingen en vervolgtrainingen in het faciliteren van de activiteiten en het werken met deze specifieke doelgroep; • Counseling- en stressmanagementsessies; • Vrijwilligersevenementen; • Reiskostenvergoeding; Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Reageer hieronder, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Veiligheid van kinderen is voor TeamUp essentieel. TeamUp accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures. TeamUp is een gezamenlijk programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF).

Structureel
Dijk en Waard

Vriendschappelijk huisbezoeker gezocht

Wonen plus Welzijn Dijk en Waard

Het vriendschappelijk huisbezoek is voor inwoners van Dijk en Waard die een klein sociaal netwerk hebben en/of eenzaamheid ervaren en waarvoor een groepsactiviteit op dat moment niet passend is. Wanneer een inwoner wordt aangemeld, volgt er een kennismakingsgesprek met de beroepskracht van Wonen Plus Welzijn en bespreken wij de wensen en behoeften. In principe proberen wij iemand in eerste instantie toe te leiden naar een groepsactiviteit, een laagdrempelige manier om het sociale netwerk te vergroten. Is dit niet mogelijk of wenselijk, dan wordt op basis van het gesprek een match gemaakt met een geschikte vrijwilliger die met regelmaat contact onderhoudt. Uitgangspunt is een keer per week ongeveer een uur. Het vriendschappelijk huisbezoek kan bijvoorbeeld bestaan uit:  gezellig koffie of thee drinken  een praatje maken  een spelletje doen  een stukje wandelen  creatieve activiteit  samen eropuit  samen naar een (groeps)activiteit Heb je interesse en lijkt het je leuk om een maatje voor iemand te worden neem dan contact met ons op.

Structureel
Heiloo, Alkmaar, Dijk en Waard, Castricum, Uitgeest

Gezinsmaatjes gezocht!

Humanitas

Meld je aan voor de training! Wil jij als ouder die andere ouder tot steun zijn? Het is zo dankbaar om er te zijn voor een gezin wat het tijdelijk moeilijk heeft. Humanitas Home-Start biedt (opvoed)ondersteuning, praktische hulp en een luisterend oor aan ouders met kinderen van 0 tot 18 jaar. Je komt wekelijks bij een gezin thuis. Wat bieden wij jou? Een uitgebreide introductietraining waardoor je goed wordt voorbereid. Zinvol werk met veel waardering en flexibiliteit. Themabijeenkomsten en individuele begeleiding. Een leeromgeving waarin je je kwaliteiten versterkt en ervaring op doet met coachende gesprekstechnieken. Kennismaking met andere culturen. Reiskostenvergoeding. Vrijwilliger Astrid: “Van elk gezin leer ik wat en krijg ik er veel voldoening en energie voor terug. Daarnaast werk ik in een fantastisch team met vrijwilligers en coördinatoren.” Wil je een oriënterend gesprek om te ontdekken wat in jouw situatie de mogelijkheden zijn? Aarzel niet om contact op te nemen met ons, we vertellen je er graag meer over.

Structureel
Alkmaar, Dijk en Waard, Castricum, Heiloo, Uitgeest

Krachtige vrijwilligers voor prachtige ouders

Humanitas

Meld je aan voor de training! Wil jij als ouder die andere ouder tot steun zijn? Vrijwilligers van Home-Start bieden op vriendschappelijke basis steun en praktische hulp aan gezinnen met kinderen van 0-14 jaar in Alkmaar, Heiloo, Castricum, Bergen, Uitgeest, Langedijk en Heerhugowaard die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. Het kan gaan om (opvoed)ondersteuning, praktische hulp en/of het bieden van een luisterend oor. Je komt wekelijks bij een gezin thuis. Wat bieden wij jou? Een uitgebreide introductietraining waardoor je goed wordt voorbereid. Zinvol werk met veel waardering en flexibiliteit. Themabijeenkomsten en individuele begeleiding. Een leeromgeving waarin je je kwaliteiten versterkt en ervaring op doet met coachende gesprekstechnieken. Kennismaking met andere culturen. Reiskostenvergoeding. Vrijwilliger Astrid: “Van elk gezin leer ik wat en krijg ik er veel voldoening en energie voor terug. Daarnaast werk ik in een fantastisch team met vrijwilligers en coördinatoren.” Wil je een oriënterend gesprek om te ontdekken wat in jouw situatie de mogelijkheden zijn? Wil jij hier een leuke driedaagse voorbereidende training voor volgen? Meld je dan aan voor maandag 24 juni, 1 juli en 8 juli van 9.30 - 12.00 Aarzel niet om contact op te nemen met ons, we vertellen je er graag meer over. Aarzel niet om contact op te nemen met ons, we vertellen je er graag meer over.

Structureel
Dijk en Waard

Barmedewerksters/medewerkers

Dorpshuis De Geist

Vacature Barmedewerkers of medewerksters voor Dorpshuis de Geist te Sint Pancras Voor ons dorpshuis zijn wij op zoek naar barmedewerkers / barmedewerksters flexibele inzet op 1 of 2 avonden en of zaterdagmiddag naar eigen keuze Het dorpshuis vervult al jaren een belangrijke functie in het sociale leven van vele mensen. Er wordt door vele verenigingen en organisaties gebruik gemaakt van onze faciliteiten. Wat verwachten wij van jullie: - Ervaring in de horeca is mooi maar niet noodzakelijk - Flexibele inzet en bereidheid om te werken op onregelmatige tijden. - Werktijden in overleg met onze barmedewerksters Wat bieden wij? - Een plezierige, goed verzorgde werkomgeving. - Fijne collega’s en een prettige werksfeer. Interesse? Reageer dan via de button.

Structureel
Jongeren
Dijk en Waard

Wie komt er voor ons koken?

Philadelphia Twuyverhoek

Voor onze bewoners op de Twuyverhoek in Sint Pancras zijn wij op zoek naar 1 of meerdere kookvrijwilligers. Er wonen 25 mensen met een lichte verstandelijke beperking op onze locatie. Iedereen heeft zijn eigen appartement en we hebben een gezamenlijke keuken en eetkamer. Er wordt 5 dagen in de week gekookt voor gemiddeld 15 mensen. Er is een fijne keuken met alles erop en eraan. We starten om 15.45 met het bereiden van de maaltijd, soms komt er een bewoner helpen. Om 17.30 gaan we aan tafel. Na het eten eten we fruit en ruimen we gezamenlijk de tafel en keuken op. Aansluitend drinken we koffie of thee. Natuurlijk wordt je ondersteund door mijn collega's. Denk je, dat lijkt me wel wat, neem dan contact op met de locatie, zodat we een vrijblijvend gesprek kunnen plannen. Telefoonnummer 072-5679950 en vraag naar Karin

Structureel
Jongeren
Dijk en Waard

Versterking van de werkgroep van Veilig Verke

Joke

Voor de coronaperiode was de afdeling een bloeiende afdeling met een hecht team. Helaas is door overlijdens en verhuizingen het team gehalveerd. Er blijkt toch behoorlijk vraag te zijn naar de mening en inzet van de afdeling. Het is echt niet de bedoeling dat je infrastructuur gaat verzinnen, maar indien er een vraag is vanuit de bewoners, dan gaan we dat beoordelen. Ook wordt het verkeersexamen door de afdeling georganiseerd. Mocht je belangstelling hebben, bel me even, dan krijg je uiterard meer informatie. De vergader frequentie is 1X per twee maanden. Voor het overige gaat alle berichtgeving via de mail of watts-app.

Eenmalig