Sensei gezocht!

Sensei gezocht!

Regelmatig
Stadshart: Middenwaard
Zuid-Scharwoude: Zuid-Scharwoude West
 • Activiteitenbegeleiding
 • Maatje, buddy & gezelschap
 • Begeleiding & coaching
 • Belangenbehartiging & goede doelen
 • Onderwijs & educatie
 • Sociaal & welzijn
 • Kinderen & jongeren
 • Nieuwkomers & vluchtelingen

Ben jij een slimme vent met de nodige levenservaring? Lees dan gauw verder...

Z11-Jongerencoaching staat inmiddels goed op de kaart bij leuke, slimme en gemotiveerde vrijwilligers, die ons in inmiddels groten getale weten te vinden.

In deze oproep willen we de mannen wat extra aandacht geven, want jullie zijn hard nodig! Jongens praten soms makkelijker met een man. Bovendien zijn er veel pubers en jongvolwassenen die een mannelijk rolmodel goed kunnen gebruiken. Hier kun jij mogelijk het verschil maken tussen afhaken of doorpakken van een jongere.

En ja, vanzelfsprekend zijn vrouwelijke aspirant-coaches óók van harte welkom! Wat voor jongens en mannen geldt telt net zo goed voor (jonge) meiden en vrouwen.

Wil jij je tijd zinvol besteden en jongeren een beetje steun, structuur en een luisterend oor bieden? Meld je direct aan via onze website voor een kennismakingsgesprek! *

Je profiel:

Je staat stevig in je schoenen en hebt je leven goed op orde, maar je weet dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is, zeker als iemand nog jong en zoekende is. Je kunt een luisterend oor bieden en waar en wanneer nodig ‘jouw’ jongere een steuntje in de rug geven. Je begrijpt waarom rechtstreeks advies geven zelden of nooit werkt maar weet dat je met jouw begeleiding een jongere kunt helpen om zélf zijn/haar persoonlijke weg te vinden.

Waar is jongerencoaching goed voor?

Het Oranjefonds heeft literatuuronderzoek laten doen naar het succes van jongerencoaching. De één-op-één begeleiding van een jongerencoach bleek positieve effecten te hebben. Ondersteuning bij het plannen van taken en het vinden van structuur en innerlijke rust vergrootte het zelfvertrouwen en de sociale en cognitieve vaardigheden. Ook de ondersteuning bij uitjes en leuke activiteiten vergrootte het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden van jongeren, waardoor het eigen sociale netwerk van de jongere vergroot werd.

Bovendien zien wij dagelijks hoe belangrijk het voor jongeren is dat ze er in deze fase van hun leven niet alléén voor staan. Sommige dingen vertel je niet tegen je ouders, en ook niet tegen je vrienden. Hoe fijn is het dan dat er iemand in je leven is die jou ziet staan en altijd oordeelloos naar je zal luisteren?

Waarom zou jij jongerencoach willen worden?

Het coachen van jongeren is waarschijnlijk het mooiste werk dat er is, en het geeft jou iedere keer weer heel veel voldoening om deze jonge mensen te mogen helpen. Dat is ook de feedback die we krijgen van onze coaches, zonder uitzondering: “je krijgt er zóveel voor terug!”. Al doende leer jij ook van hun en krijg je inzicht in de leefwereld van jongeren van nu.

Waar gaat het om?

Het gaat om het coachen van jongeren in de leeftijd van 10 t/m 21 jaar, waaraan je gemiddeld 1 á 2 uur per week besteedt in de vorm van een coachgesprek met de jongere die je begeleidt.

Van ons krijg je een tweedaagse training aangeboden op twee (opvolgende) zaterdagen, inclusief een door ons aangeboden lunch. Wij hebben de hiervoor de beste en leukste trainer die je je kunt bedenken: van haar krijg je heel veel bruikbare tools aangereikt die je kunt inzetten bij je coaching, maar waarvan je ook profijt zult hebben in het dagelijks leven. Daarnaast krijgen onze coaches een paar maal per jaar (in de avonduren) specifieke trainingen en/of seminars over relevante en actuele onderwerpen aangeboden, en kunnen zij tijdens intervisie-avonden aandacht vragen voor coaching-gerelateerde issues en met collega's van gedachten wisselen.

Al dat moois vereist wel inzet en toewijding. Dit prachtige werk is weliswaar vrijwillig, maar niet vrijblijvend. We vragen van onze coaches dat zij zich committeren voor gemiddeld anderhalf uur in de week voor de duur van één a anderhalf jaar (uitgezonderd schoolvakanties). Dit doen wij in de eerste plaats om onze jongeren de nodige continuïteit te kunnen bieden, maar ook uit zorgvuldigheid bij de investeringen die wij doen in de opleiding van onze coaches. Maar, maak je geen zorgen: de meeste coaches willen nooit meer bij ons weg weg zodra ze gemerkt hebben hoe mooi dit werk is! :)

Wil jij je ook aanmelden? Ga dan snel naar Z11-Jongerencoaching (punt nl), of stuur een berichtje als je nog vragen hebt.

Graag tot ziens bij Team Z11-Jongerencoaching!

 • De vraag van Jongerencoaching is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op Teamvrijwillig
 • Jongerencoaching is eerder via deze website geholpen
Laat Jongerencoaching weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Sensei gezocht!" van Jongerencoaching.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Het vrijwilligerspunt Dijk en Waard deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
 • De vraag van Jongerencoaching is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op Teamvrijwillig
 • Jongerencoaching is eerder via deze website geholpen
 • Kinderen & jongeren
 • Nieuwkomers & vluchtelingen

Meer vragen van Jongerencoaching namens Stichting Z11-Jongerencoaching

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Jongerencoach: vrijwillig, niet vrijblijvend Stadshart Activiteitenbegeleiding, Maatje, buddy & gezelschap, Begeleiding & coaching
  Ben jij één van onze nieuwe jongerencoaches? Stadshart Activiteitenbegeleiding, Begeleiding & coaching, Training & scholing
  Zin-geving...? Stadshart Maatje, buddy & gezelschap, Begeleiding & coaching
  Jongeren helpen met jouw kennis en ervaring? Stadshart Maatje, buddy & gezelschap, Begeleiding & coaching, Training & scholing