csrf
Het vrijwilligerspunt Dijk en Waard logo
Het vrijwilligerspunt Dijk en Waard

Ga je mee met ons zwemmen?

Ga je mee zwemmen? Wij zijn de enthousiaste begeleiders van kinderen met een verstandelijke beperking van 4 tot 8 jaar. Wij werken op de Klink, een orthopedagogisch dagcentrum. De Klink heeft een groep op de Krusemanlaan te Heerhugowaard, de Regenboog. Met deze groep zijn we sinds kort begonnen met zwemmen in het therapiebad van Zwembad De Waardergolf op vrijdag van 12.45 uur tot 14.30 uur. We zwemmen in groepsverband, waarbij de kinderen 1 op 1 begeleiding hebben. De kinderen zijn gebaat bij iemand met een rustigere, maar duidelijke benadering. In het water gaan de kinderen oefenen met watervrij worden en spelenderwijs leren ze zwemvaardigheden, zoals drijven op de rug en in- en uit het water klimmen. Ook oefenen ze met het aan- en uitkleden, waar ze jouw hulp bij kunnen gebruiken. Lijkt het je leuk om zwemvrijwilliger te worden? Neem dan contact op met Eva van Putten (eva.vanputten@esdege-reigersdaal) of Camila Schoenmaker ([e-mailadres verborgen]). Dan kunnen we een gesprek inplannen om elkaar beter te leren kennen en eventuele vragen te beantwoorden.

Lees meer

structureel

Schilderswijk: Schildersbuurt Zuid

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Ga je mee zwemmen?
Wij zijn de enthousiaste begeleiders van kinderen met een verstandelijke beperking van 4 tot 8 jaar. Wij werken op de Klink, een orthopedagogisch dagcentrum. De Klink heeft een groep op de Krusemanlaan te Heerhugowaard, de Regenboog. Met deze groep zijn we sinds kort begonnen met zwemmen in het therapiebad van Zwembad De Waardergolf op vrijdag van 12.45 uur tot 14.30 uur.
We zwemmen in groepsverband, waarbij de kinderen 1 op 1 begeleiding hebben. De kinderen zijn gebaat bij iemand met een rustigere, maar duidelijke benadering. In het water gaan de kinderen oefenen met watervrij worden en spelenderwijs leren ze zwemvaardigheden, zoals drijven op de rug en in- en uit het water klimmen.
Ook oefenen ze met het aan- en uitkleden, waar ze jouw hulp bij kunnen gebruiken.
Lijkt het je leuk om zwemvrijwilliger te worden?
Neem dan contact op met Eva van Putten (eva.vanputten@esdege-reigersdaal) of Camila Schoenmaker ([e-mailadres verborgen]).
Dan kunnen we een gesprek inplannen om elkaar beter te leren kennen en eventuele vragen te beantwoorden.

Praktische informatie

Wekelijks 3 tot 6 uur

vrijdag

Locatie

Schilderswijk: Schildersbuurt Zuid

Impact

Impactgebied

Sport & beweging
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Esdege-Reigersdaal

Dijk en Waard

Samen lekker een dagje weg!

Esdege-Reigersdaal

Dave is een gezellige, vrolijke jongeman van 47 jaar oud. Hij woont op het Abel Tasman erf in Heerhugowaard. Hij vindt het leuk om 1x per maand een dagje te gaan. Je kan met Dave vele kanten op en leuke ideeën voor een dagje weg zijn altijd welkom. Hij is in voor een grapje, dus die mogen best gemaakt worden. Het is voor hem ook erg fijn als je van voetbal houdt en af en toe samen naar een wedstrijd gaat. Dit staat op zijn to do lijstje. De onkosten worden natuurlijk vergoed. Het zou handig zijn als je over een auto beschikt. Dave heeft een begeleiderspas en je kunt als vrijwilliger eventueel gratis meereizen met het openbaar vervoer.

Structureel
Dijk en Waard

Ga je mee zwemmen?

Esdege-Reigersdaal

Ik ben Eveline 41 jaar en ik zwem iedere dinsdag met mijn vrijwilliger Tanja bij het therapie-bad. Hier word ik geholpen met omkleden in mijn rolstoel en de transfer naar het water. Vervolgens gaan we samen het water in om te zwemmen. We zijn meestal een uur in het water en omkleden duurt twee keer een half uur. Ik ben een gezellige kwebbel en hou van sportief bezig zijn. Tanja wil graag met mij zwemmen maar kan niet iedere week. Daarom zoek ik er een vrijwilliger bij die ook graag met me wil gaan zwemmen.

Structureel
Dijk en Waard

Wil jij onze groepsvrijwilliger worden?

Esdege-Reigersdaal

Gezellige groepsvrijwilliger/-ster gezocht? Help je graag iemand anders en lijkt het je leuk om op een zaterdag of zondag wat tijd voor en met onze cliënten door te brengen, om een spelletje te doen, een wandeling te maken of eens samen te koken een stukje te fietsen, een visje te halen of een andere leuke activiteit te ondernemen. Voor een aantal van onze cliënten die wonen op locatie Henna in de Zuidwijk van Heerhugowaard, zoeken we een vrijwilligster(er). Op onze locatie Henna woont een zeer diverse doelgroep, cliënten met een lichamelijke beperking, licht of matig tot ernstige verstandelijke beperking, psychiatrische problematiek, en autisme spectrum stoornis, niet aangeboren hersenletsel. Lijkt het je leuk om onze cliënten beter te leren kennen? Je kunt contact opnemen met Jorien. Locatie Henna, Cato v d Pijlland 12, 1705 MJ Heerhugowaard

Structureel
Dijk en Waard

Ga je mee mountainbiken?

Esdege-Reigersdaal

Wesley 29 jaar zoekt een leuke vrijwilliger om mee te mountainbiken. Het zou leuk zijn als je 1 keer in de 2 weken tijd hebt voor een ritje op de fiets! Wesley is een vriendelijke en enthousiaste jongeman. Hij maakt gemakkelijk contact en is altijd bereid wat voor een ander te doen. Wesley praat snel en veel en associeert daarbij. Wesley wil in een gesprek veel vertellen, uitleggen of laten zien of horen op zijn telefoon. Hij moet regelmatig in het gesprek teruggebracht worden naar het onderwerp, dit kun je goed naar hem benoemen.

Structureel
Dijk en Waard

Wil je onze cliënten helpen bij hun werk

Esdege-Reigersdaal

Wil je onze cliënten ondersteunen bij hun inpakwerkzaamheden? Vrijwilliger gezocht bij een groepje cliënten met werkbegeleider in een bedrijf in Heerhugowaard Wij zoeken een vrijwilliger die onze werkbegeleider en circa 5 cliënten wil ondersteunen bij hun inpakwerkzaamheden in een groot bedrijf. Het betreft verpakken van artikelen op voorraad van dit bedrijf/ webshop zoals huishoudelijke artikelen, feestartikelen, gereedschap en tuinartikelen. De deelnemende cliënten hebben een afstand tot de arbeidsmarkt vanwege niet-aangeboren hersenletsel, autisme, lichamelijke beperking en/of lichtverstandelijke beperking+. Het bedrijf is gevestigd op bedrijventerrein de Vaandel en het vrijwilligerswerk is op wekelijks op dinsdags 9:30 – 15:30 uur. Uw reiskosten worden vergoed. Voor vragen neem contact op met Ton Pepping tel. 06-47688175 of e-mail ton.pepping@esdege-reigersdaal.nl

Structureel
Dijk en Waard

Ben jij onze groene vingers op Het Erf?

Esdege-Reigersdaal

Woon je in de Draai of in de buurt? Heb je een hart voor groen en een hand voor tuinieren? En zoek je naar een groene uitlaatklep dichtbij huis? Wil je graag nieuwe mensen ontmoeten en samenwerken aan een gemeenschappelijk doel? Heb je zin om lichamelijk actief bezig te zijn? Wil je de biologische vruchten plukken van onze moestuin? Voel je je maatschappelijk betrokken en wil je iets betekenen voor de cliënten van Het Erf? Neem dan contact op met Mascha Plum telef. 06-12120143 of mascha.plum@esedege-reigersdaal.nl Wij bieden je een prachtige tuin Ontmoeting met andere vrijwilligers Verse koffie en zelfgebakken koekjes van het Theehuis Reiskosten worden vergoed, u bent automatisch lid van onze personeelsvereniging en wordt uitgenodigd om deel te nemen aan onze jaarlijkse clusteruitje en kerstborrel om zo ook alle medewerkers van het hele cluster te leren kennen. Het Erf, gelegen in de kern van nieuwbouwwijk de Draai, biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Wij nodigen buurtbewoners uit om deel uit te maken van ons vrijwilligersteam. We komen graag samen, bijvoorbeeld elke maand op een zaterdagochtend om de handen uit de mouwen te steken. Het Erf, een parel in de wijk, heeft een weiland met dieren, een belevingstuin, groentebedden en is omringd door sierlijke hagen. De zorg voor dit groen vraagt om extra handen, vooral omdat onze doordeweekse gebruikers hier volop van profiteren. Dankzij jouw hulp kunnen zij zorgeloos genieten van deze mooie tuin! Als je het leuk vindt om met een gezellige groep buurtbewoners aan de slag te gaan en tegelijkertijd nieuwe contacten te leggen, dan is dit jouw kans om deel uit te maken van iets bijzonders!

Structureel
Dijk en Waard

Ruud geniet enorm van buiten zijn! Jij ook?

Esdege-Reigersdaal

Ruud woont bij woonlocatie De Madelief in de wijk De Draai in Heerhugowaard. Hij heeft zijn eigen appartement in onze woonvoorziening. Er is ook een gezamenlijke huiskamer, een groot binnenhof waar je buiten kunt zitten en een mooi park waar gewandeld kan worden. Ruud communiceert op een non verbale manier. Ondanks dat kan hij wel aangeven dat hij blij is en wat hij wel en niet wil. Ruud is een man die erg genieten kan van buiten zijn. Zo houdt hij van wandelen en schommelen. Ruud is ook gek op muziek maken en dansen. Het zou fijn zijn als je maandelijks een keer bij Ruud langs kunt komen. Een onkostenvergoeding is natuurlijk mogelijk. Je kunt gebruik maken van vervoer en de koffie staat altijd bij ons klaar!

Structureel
Dijk en Waard

René wil graag iets met je ondernemen!

Esdege-Reigersdaal

René, 46 jaar, zoekt een maatje voor leuke uitstapjes René is 46 jaar en woont in Heerhugowaard, hij heeft autisme. René werkt elke ochtend bij de AH, hij werkt daar al voor meerdere jaren. Hij krijgt om de week ambulante ondersteuning vanuit Loek Hal. Het is een vriendelijke man, beleefd, netjes, gastvrij, sociaal, rustig, kan zichzelf goed verwoorden, houdt van (gepaste) grapjes/humor en wil graag in het weekend wat ondernemen met een vrijwilliger. Dit kan zijn een rondje wandelen, potje poolen, darten, fietsen, iets anders staat René ook voor open (als het bij hem past). Het liefst wil hij dit in het weekend met je ondernemen. In de zomer is René af en toe een weekend weg vanwege een fietsuitje met Voel je Top. Wil je vrijwilliger worden bij René meld je dan aan.

Structureel
Dijk en Waard

Marc gaat er graag op uit! Ga je mee?

Esdege-Reigersdaal

Lekker samen zwemmen of wandelen! Marc 55 jaar is sinds een aantal jaren bekend met niet aangeboren hersenletsel. Hierdoor is zijn wereld een stuk kleiner geworden. Marc heeft behoefte om er op uit te gaan; zwemmen, rondje wandelen, ergens een terrasje pakken. Marc kan goed lopen behalve als hij moe is of wordt. Marc is ADL (algemeen dagelijkse levensverrichtingen) zelfstandig en heeft een goed gevoel voor humor. Hij zoekt een vrijwilliger voor uitstapjes zoals wandelen en zwemmen op een doordeweekse dag. Marc mag niet meer autorijden, hoopt wel binnenkort een aangepaste fiets te krijgen. Kosten voor zwemmen, terrasje etc. zijn voor Marc zijn rekening.

Structureel
Dijk en Waard

Vrijwilligers gezocht voor festival

Esdege-Reigersdaal

Kom jij helpen op het leukste Zomerfestival? Alle hulp is welkom. Een 'aangepaste' kermis voor mensen met een beperking met een beleving daarom heen. Het Zomerfestival is 30 mei, 31 mei en 1 juni. We zijn open van 10.30-15.30 uur Uiteraard zorgen we voor de vrijwilligers op deze dagen voor koffie/thee/fris en een lunch. We zijn op zoek naar mensen die willen helpen in de catering, die willen helpen bij de attracties, parkeerwachten etc. op de dagen zelf. Maar we zoeken ook mensen die mee willen helpen met schminken, het helpen bij de spellen. Of vind jij het leuk om foto's te maken en uit te printen? Er is zoveel mogelijk. Lijkt het je leuk? We horen het graag!

30-05-2024 en 2 meer
Jongeren
(kleine) groepen

Anderen bekeken ook

Dijk en Waard

[Challenge] Samen Sterk voor een Beter Morgen!

Het vrijwilligerspunt Dijk en Waard

HELP MEE, OM ONS PLATFORM ECHT VAN DIJK EN WAARD TE MAKEN! Doe mee aan onze "kiek van je wijk" challenge en win een mooie prijs! Als je vrijwilligerswerk doet in Dijk en Waard, nodigen we je uit om deel te nemen aan deze leuke uitdaging. We willen zo veel mogelijk mensen inspireren om ook de handen uit de mouwen te steken. Heb je een leuke vrijwilligersklus, misschien een unieke locatie, in een geweldig stralende buurt of wil je graag andere inspireren door een verhaal, druk dan snel op onderstaande knop!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
Dijk en Waard

Vrijwilligers workshops Talent voor Ambacht

Wonen plus Welzijn Dijk en Waard

In het najaar van 2024 starten we weer met workshops Talent voor Ambacht. Hiervoor is Wonen Plus Welzijn Dijk en Waard op zoek naar mensen die ervaring hebben met een ambacht, hobby of beroep en deze kennis willen delen met enthousiaste deelnemers, zodat die er weer van kunnen leren en het zelf ervaren. De workshops worden in overleg 6 tot 8 keer wekelijks op een vaste locatie gegeven. Benodigde materialen worden door ons verzorgd. Wilt u hier iets in betekenen? En vindt u het leuk om anderen te inspireren? Dan komen we graag met u in contact om hier samen invulling aan te geven.

Structureel
Jongeren
Alkmaar, Bergen (NH.), Dijk en Waard, Castricum

Komt u onze cliëntenraad versterken?

Magentazorg

Voor cliëntenraden (CR) van Magentazorg hebben wij nog plaats voor enthousiaste cliëntenraadsleden die de cliënten willen vertegenwoordigen binnen de CR van: - Zorg aan huis (vertegenwoordigt de cliënten die thuiszorg of dagbesteding ontvangen) Website: https://magentazorg.nl/zorg-aan-huis - Revalidatiecentrum Magentazorg: Geeft de revalidanten een stem. Website: https://magentazorg.nl/revalidatie-behandeling/revalidatiecentrum - De Haemstede in Bergen. In deze locatie wonen mensen met het syndroom van Korsakov. Website: https://magentazorg.nl/wonen-met-zorg/locaties/de-haemstede Cliëntenraadsleden maken wensen en behoeften van cliënten kenbaar bij de organisatie. Zij zijn de stem van de cliënten die het soms niet meer zelf kunnen aangeven, zij bewaken de rechten en belangen van de cliënten. Cliëntenraadsleden zetten zich - samen met de begeleiders die elke dag voor de bewoners zorgen - in voor een hartverwarmende kwaliteit van zorg. Eén keer per ongeveer 6 weken komt een cliëntenraad bijeen om zaken die spelen te bespreken met de leidinggevende. In een cliëntenraad zitten cliënten, hun familieleden, mantelzorgers, vrijwilligers of andere betrokkenen. De overleggen vinden plaats in het Revalidatiecentrum (Oudorp Alkmaar) of in Bergen (De Haemstede) Bent u op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk, heeft u een groot zorghart en wilt u iets betekenen voor de cliënten van Magentazorg, dan zijn wij op zoek naar u! U ontvangt een vrijwilligersvergoeding per maand en reiskosten worden vergoed. Kijk voor meer informatie op onze website www.magentazorg.nl of dit filmpje: https://youtu.be/6kMa_NrWF6c. Ik hoop u snel te ontmoeten!

Structureel
Dijk en Waard

Sport en spel voor gevluchte kinderen!

Save the Children

TeamUp is een programma van Save the Children, War Child en UNICEF Nederland. Het biedt psychosociale steun aan gevluchte kinderen van 6 tot 18 jaar door middel van spel en beweging. Ruim 200 vrijwilligers begeleiden wekelijks spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp op meer dan 38 opvanglocaties door het hele land. Voor ons team in Heerhugowaard zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Bij TeamUp leren kinderen spelenderwijs omgaan met hun emoties. Door de activiteiten van TeamUp voelen kinderen zich veilig en beschermd, meer verbonden met hun leeftijdsgenoten en optimistischer. Kinderen zijn veerkrachtig, maar moeten wel de kans krijgen om hun traumatische ervaringen te verwerken. Wat ga je doen als facilitator? - Je maakt deel uit van een enthousiast team van minimaal vier vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleid je samen met je team TeamUp-activiteiten. Deze activiteiten hebben een thema en een doel. - Daarnaast heb je een signalerende rol tijdens de TeamUp-sessie. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en geeft zo nodig aan of kinderen gespecialiseerde hulp nodig hebben. - Wij zorgen voor een goede training voordat je begint. Bij de kindersessies ligt de nadruk van de activiteiten meer op spel en minder op sporten. Bij de tienersessies ligt de nadruk meer op sporten en inspelen op de behoeften van de jongeren.

Structureel
Dijk en Waard

Wie komt er voor ons koken?

Philadelphia Twuyverhoek

Voor onze bewoners op de Twuyverhoek in Sint Pancras zijn wij op zoek naar 1 of meerdere kookvrijwilligers. Er wonen 25 mensen met een lichte verstandelijke beperking op onze locatie. Iedereen heeft zijn eigen appartement en we hebben een gezamenlijke keuken en eetkamer. Er wordt 5 dagen in de week gekookt voor gemiddeld 15 mensen. Er is een fijne keuken met alles erop en eraan. We starten om 15.45 met het bereiden van de maaltijd, soms komt er een bewoner helpen. Om 17.30 gaan we aan tafel. Na het eten eten we fruit en ruimen we gezamenlijk de tafel en keuken op. Aansluitend drinken we koffie of thee. Natuurlijk wordt je ondersteund door mijn collega's. Denk je, dat lijkt me wel wat, neem dan contact op met de locatie, zodat we een vrijblijvend gesprek kunnen plannen. Telefoonnummer 072-5679950 en vraag naar Karin

Structureel
Jongeren
Dijk en Waard

Wil jij onze groepsvrijwilliger worden?

Esdege-Reigersdaal

Gezellige groepsvrijwilliger/-ster gezocht? Help je graag iemand anders en lijkt het je leuk om op een zaterdag of zondag wat tijd voor en met onze cliënten door te brengen, om een spelletje te doen, een wandeling te maken of eens samen te koken een stukje te fietsen, een visje te halen of een andere leuke activiteit te ondernemen. Voor een aantal van onze cliënten die wonen op locatie Henna in de Zuidwijk van Heerhugowaard, zoeken we een vrijwilligster(er). Op onze locatie Henna woont een zeer diverse doelgroep, cliënten met een lichamelijke beperking, licht of matig tot ernstige verstandelijke beperking, psychiatrische problematiek, en autisme spectrum stoornis, niet aangeboren hersenletsel. Lijkt het je leuk om onze cliënten beter te leren kennen? Je kunt contact opnemen met Jorien. Locatie Henna, Cato v d Pijlland 12, 1705 MJ Heerhugowaard

Structureel
Dijk en Waard

Begeleider naaimachine groep vrouwen gezocht

AZC Heerhugowaard

Wij zijn op zoek naar een dame die 1 of 2 dagen zelfstandig kan lesgeven/ begeleiden bij onze vrouwen naaigroep. De deelnemers hebben verschillende culturele achtergronden. Een klein beetje Engels kunnen spreken is wel handig. Om kunnen gaan met de naaimachine is een vereiste. De vaardigheden die je voor deze functie nodig hebt zijn: goed kunnen schakelen, mensen kunnen aansturen, uitleg kunnen geven (met handen en voeten/ engels), gastvrij zijn. De kwaliteiten die je voor deze functie nodig hebt zijn: enthousiast, betrouwbaar, flexibel, luisterend oor kunnen bieden en gezellig zijn. Wat kunt u van ons en de baan verwachten: begeleiding, benodigde materialen, waardering middels uitjes, bedankjes. Het werken met de bewoners geeft meestal veel voldoening, omdat ze zeer blij zijn dat er iemand is van buiten het azc, waarmee ze kunnen lachen, praten, oefenen, en vooral creatief bezig kunnen zijn. We zoeken iemand voor de maandag en/of de dinsdag van 10.00 uur tot 15.00 uur. Het mag ook samen met een maatje. Mochten deze dagen voor u niet uitkomen, dan zijn andere dagen en tijden in overleg ook mogelijk.

Structureel
Dijk en Waard

Ben jij onze groene vingers op Het Erf?

Esdege-Reigersdaal

Woon je in de Draai of in de buurt? Heb je een hart voor groen en een hand voor tuinieren? En zoek je naar een groene uitlaatklep dichtbij huis? Wil je graag nieuwe mensen ontmoeten en samenwerken aan een gemeenschappelijk doel? Heb je zin om lichamelijk actief bezig te zijn? Wil je de biologische vruchten plukken van onze moestuin? Voel je je maatschappelijk betrokken en wil je iets betekenen voor de cliënten van Het Erf? Neem dan contact op met Mascha Plum telef. 06-12120143 of mascha.plum@esedege-reigersdaal.nl Wij bieden je een prachtige tuin Ontmoeting met andere vrijwilligers Verse koffie en zelfgebakken koekjes van het Theehuis Reiskosten worden vergoed, u bent automatisch lid van onze personeelsvereniging en wordt uitgenodigd om deel te nemen aan onze jaarlijkse clusteruitje en kerstborrel om zo ook alle medewerkers van het hele cluster te leren kennen. Het Erf, gelegen in de kern van nieuwbouwwijk de Draai, biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Wij nodigen buurtbewoners uit om deel uit te maken van ons vrijwilligersteam. We komen graag samen, bijvoorbeeld elke maand op een zaterdagochtend om de handen uit de mouwen te steken. Het Erf, een parel in de wijk, heeft een weiland met dieren, een belevingstuin, groentebedden en is omringd door sierlijke hagen. De zorg voor dit groen vraagt om extra handen, vooral omdat onze doordeweekse gebruikers hier volop van profiteren. Dankzij jouw hulp kunnen zij zorgeloos genieten van deze mooie tuin! Als je het leuk vindt om met een gezellige groep buurtbewoners aan de slag te gaan en tegelijkertijd nieuwe contacten te leggen, dan is dit jouw kans om deel uit te maken van iets bijzonders!

Structureel