csrf
Het vrijwilligerspunt Dijk en Waard logo
Het vrijwilligerspunt Dijk en Waard

Gastvrouw of gastheer Doet en Ontmoet

Onze groepsactiviteit Doet en Ontmoet in Dijk en Waard is vrij toegankelijk, voor iedereen, van alle leeftijden. Samen hebben wij een gezellige ochtend of middag waarbij deelnemers nieuwe mensen ontmoeten. Op deze manier vergroten zij hun sociale netwerk. Voor Doet en Ontmoet is Wonen Plus Welzijn op zoek naar vrijwilligers voor de regio Heerhugowaard, die het leuk vinden om een groepsactiviteit te begeleiden. Per groep zijn in principe twee vrijwilligers actief. Zij geven samen en in overleg met de deelnemers invulling aan de activiteiten. De deelnemers worden ontvangen met een kopje koffie of thee. Hiervoor betalen zij een kleine bijdrage verder zijn er geen kosten aan verbonden om deel te nemen. Spreekt bovenstaande je aan? Dan plan ik graag een kennismakingsafspraak met je in.

Lees meer

structureel

Dijk en Waard, Edelstenenwijk

Bomen- Recreatiewijk: Bomenbuurt

Schilderswijk: Schildersbuurt Zuid

Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

Onze groepsactiviteit Doet en Ontmoet in Dijk en Waard is vrij toegankelijk, voor iedereen, van alle leeftijden. Samen hebben wij een gezellige ochtend of middag waarbij deelnemers nieuwe mensen ontmoeten. Op deze manier vergroten zij hun sociale netwerk.

Voor Doet en Ontmoet is Wonen Plus Welzijn op zoek naar vrijwilligers voor de regio Heerhugowaard, die het leuk vinden om een groepsactiviteit te begeleiden. Per groep zijn in principe twee vrijwilligers actief. Zij geven samen en in overleg met de deelnemers invulling aan de activiteiten. De deelnemers worden ontvangen met een kopje koffie of thee. Hiervoor betalen zij een kleine bijdrage verder zijn er geen kosten aan verbonden om deel te nemen.

Spreekt bovenstaande je aan? Dan plan ik graag een kennismakingsafspraak met je in.

Praktische informatie

Wekelijks 4 tot 5 uur

Locatie

Dijk en Waard, Edelstenenwijk

Bomen- Recreatiewijk: Bomenbuurt

Schilderswijk: Schildersbuurt Zuid

Bijzonderheden

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Wonen plus Welzijn Dijk en Waard

Dijk en Waard

Vrijwilligers workshops Talent voor Ambacht

Wonen plus Welzijn Dijk en Waard

In het najaar van 2024 starten we weer met workshops Talent voor Ambacht. Hiervoor is Wonen Plus Welzijn Dijk en Waard op zoek naar mensen die ervaring hebben met een ambacht, hobby of beroep en deze kennis willen delen met enthousiaste deelnemers, zodat die er weer van kunnen leren en het zelf ervaren. De workshops worden in overleg 6 tot 8 keer wekelijks op een vaste locatie gegeven. Benodigde materialen worden door ons verzorgd. Wilt u hier iets in betekenen? En vindt u het leuk om anderen te inspireren? Dan komen we graag met u in contact om hier samen invulling aan te geven.

Structureel
Jongeren
Dijk en Waard

Vrijwilliger seniorenadvies Dijk en Waard

Wonen plus Welzijn Dijk en Waard

Wilt u een positieve impact hebben op het leven van senioren in onze gemeente? Bij seniorenadvies Dijk en Waard zijn we op zoek naar gepassioneerde vrijwilligers die zich willen inzetten voor het welzijn van onze oudere generatie. Als vrijwilliger bij ons krijgt u de kans om direct betrokken te zijn bij het bevorderen van het welzijn, het stimuleren van sociaal contact en het faciliteren van een betekenisvolle deelname aan de samenleving voor senioren. Als vrijwilliger bij seniorenadvies Dijk en Waard draagt u bij aan het welzijn van senioren door hen de weg te wijzen naar praktische ondersteuning, advies, informatie en sociaal contact. De werkzaamheden zijn gevarieerd: van het beantwoorden van vragen, meedenken over passende ondersteuning, verstrekken van informatie tot het helpen organiseren van bijeenkomsten, bij ons kunt u diverse taken vervullen die passen bij uw interesses en vaardigheden. U werkt samen met een gemotiveerd team van professionals en andere vrijwilligers, en krijgt de kans om uw kennis en ervaring te delen. Interesse? Neem contact met ons op! Dat kan via e-mail seniorenadvies@wonenpluswelzijn.nl of bel 06-82553409 (Monica Reisser, bereikbaar dinsdag, woensdagochtend, donderdag, vrijdagochtend)

Structureel
Dijk en Waard

Vriendschappelijk huisbezoeker gezocht

Wonen plus Welzijn Dijk en Waard

Het vriendschappelijk huisbezoek is voor inwoners van Dijk en Waard die een klein sociaal netwerk hebben en/of eenzaamheid ervaren en waarvoor een groepsactiviteit op dat moment niet passend is. Wanneer een inwoner wordt aangemeld, volgt er een kennismakingsgesprek met de beroepskracht van Wonen Plus Welzijn en bespreken wij de wensen en behoeften. In principe proberen wij iemand in eerste instantie toe te leiden naar een groepsactiviteit, een laagdrempelige manier om het sociale netwerk te vergroten. Is dit niet mogelijk of wenselijk, dan wordt op basis van het gesprek een match gemaakt met een geschikte vrijwilliger die met regelmaat contact onderhoudt. Uitgangspunt is een keer per week ongeveer een uur. Het vriendschappelijk huisbezoek kan bijvoorbeeld bestaan uit:  gezellig koffie of thee drinken  een praatje maken  een spelletje doen  een stukje wandelen  creatieve activiteit  samen eropuit  samen naar een (groeps)activiteit Heb je interesse en lijkt het je leuk om een maatje voor iemand te worden neem dan contact met ons op.

Structureel
Dijk en Waard

Informatief Huisbezoek

Wonen plus Welzijn Dijk en Waard

Informatieve huisbezoeken worden door vrijwilligers van WPW aan de ouderen van 75+ in de gemeenten Dijk en Waard afgelegd. Het informatief huisbezoek is eenmalig en tijdens het bezoek wordt met een vragenlijst gewerkt. Er wordt voorlichting gegeven en folders verstrekt. Indien nodig neemt de welzijnsconsulent naar aanleiding van het bezoek contact op met de oudere om vervolgacties uit te zetten en de hulpvraag op te pakken die uit de vragenlijst komt. De vrijwillige coördinator benaderd de vrijwilliger met de vraag hoeveel huisbezoeken de vrijwilliger kan afleggen binnen 2 weken. Dit kan in het eigen postcodegebied. Op deze manier kunnen we zien wat er speelt in de maatschappij op het gebied van wonen, welzijn en gezondheid en dit terugkoppelen naar de gemeente. Lijkt het u leuk om een steentje bij te dragen, neem dan contact op. In een kennismakingsgesprek kunnen we u dan meer vertellen.

Structureel
Dijk en Waard

Vrijwilliger(s) gezocht voor ons servicepunt!

Wonen plus Welzijn Dijk en Waard

Wonen plus Welzijn zoekt vrijwilligers voor het servicepunt in Dijk en Waard die het leuk vinden om mensen telefonisch te woord te staan en die goed overweg kunnen met computers. Hierbij is het ook belangrijk om kennis te hebben van onze organisatie. Geen zorgen, je wordt ingewerkt en er is altijd een beroepskracht en/of collega aanwezig die jou dolgraag wil helpen mocht je het even niet weten. Ons servicepunt is gericht op ons thuisabonnement waarbij we abonnees helpen met praktische diensten om langdurig zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Het vormt de basis van onze organisatie en biedt een veelzijdige, interactieve, uitdagende en sociale vrijwilligersfunctie. Wat ga je doen? • Service: je ondersteunt collega's en abonnees die (hulp)vragen hebben over van alles • Oplossingsgericht werken met een breed scala aan (hulp)vragen • Luisteren en adviseren: je helpt iedereen weer op weg, zowel aan het bureau als op afstand • Flexibiliteit: je bent onze 'vliegende keep', bereid om allerlei (hulp)vragen snel en efficiënt af te handelen Wat bieden wij jou? • Een werkomgeving waar gelijkwaardigheid en respect centraal staan • De mogelijkheid om samen te werken met een enthousiast team • Dankbaarheid en blije gezichten! Iedereen die je helpt is blij met jouw kennis en expertise • De kans om je kennis en -ervaring optimaal te benutten • Een goed gevoel! Je zorgt ervoor dat iedereen zijn werk zo goed mogelijk kan doen • Ruimte voor jouw input en suggesties voor verbeteringen • Flexibele werkdagen in overleg (bij voorkeur minimaal 2 dagdelen per week) • Een onkostenvergoeding • De mogelijkheid om op verschillende locaties te werken en in contact te komen met verschillende mensen

Structureel
Jongeren
Dijk en Waard

Vrijwilliger voor doet & ontmoetgroep

Wonen plus Welzijn Dijk en Waard

Voor onze Doet & Ontmoetgroep in de Schilderswijk zijn we opzoek naar een ondernemende vrijwilliger. Begin dit jaar zijn we gestart met een doet en ontmoetgroep op de woensdagmiddag (14:00 tot 16:00). Gezamenlijk met de deelnemers bedenk je wat de invulling van de middag gaat worden waardoor er veel afwisseling is aan activiteiten. De ene keer een spelletje, de andere keer maken we met z'n alle een maaltijdsalade die we samen opeten, of een lekkere high tea met hapjes. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte om de middag zelf in te vullen. Samen met een andere vrijwilliger begeleid je de groep van ongeveer 6 a 10 ouderen. Voorafgaand aan de activiteit drinken we gezamenlijk koffie/thee waarna de activiteit opgestart wordt. Lijkt het jou leuk om deze groep te ondersteunen en te helpen met het bedenken en opzetten van de activiteiten? Laat het mij weten, dan plannen we snel een kennismakingsafspraak!

Structureel

Anderen bekeken ook

Dijk en Waard

[Challenge] Samen Sterk voor een Beter Morgen!

Het vrijwilligerspunt Dijk en Waard

HELP MEE, OM ONS PLATFORM ECHT VAN DIJK EN WAARD TE MAKEN! Doe mee aan onze "kiek van je wijk" challenge en win een mooie prijs! Als je vrijwilligerswerk doet in Dijk en Waard, nodigen we je uit om deel te nemen aan deze leuke uitdaging. We willen zo veel mogelijk mensen inspireren om ook de handen uit de mouwen te steken. Heb je een leuke vrijwilligersklus, misschien een unieke locatie, in een geweldig stralende buurt of wil je graag andere inspireren door een verhaal, druk dan snel op onderstaande knop!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
Dijk en Waard

Vrijwilligers workshops Talent voor Ambacht

Wonen plus Welzijn Dijk en Waard

In het najaar van 2024 starten we weer met workshops Talent voor Ambacht. Hiervoor is Wonen Plus Welzijn Dijk en Waard op zoek naar mensen die ervaring hebben met een ambacht, hobby of beroep en deze kennis willen delen met enthousiaste deelnemers, zodat die er weer van kunnen leren en het zelf ervaren. De workshops worden in overleg 6 tot 8 keer wekelijks op een vaste locatie gegeven. Benodigde materialen worden door ons verzorgd. Wilt u hier iets in betekenen? En vindt u het leuk om anderen te inspireren? Dan komen we graag met u in contact om hier samen invulling aan te geven.

Structureel
Jongeren
Alkmaar, Bergen (NH.), Dijk en Waard, Castricum

Komt u onze cliëntenraad versterken?

Magentazorg

Voor cliëntenraden (CR) van Magentazorg hebben wij nog plaats voor enthousiaste cliëntenraadsleden die de cliënten willen vertegenwoordigen binnen de CR van: - Zorg aan huis (vertegenwoordigt de cliënten die thuiszorg of dagbesteding ontvangen) Website: https://magentazorg.nl/zorg-aan-huis - Revalidatiecentrum Magentazorg: Geeft de revalidanten een stem. Website: https://magentazorg.nl/revalidatie-behandeling/revalidatiecentrum - De Haemstede in Bergen. In deze locatie wonen mensen met het syndroom van Korsakov. Website: https://magentazorg.nl/wonen-met-zorg/locaties/de-haemstede Cliëntenraadsleden maken wensen en behoeften van cliënten kenbaar bij de organisatie. Zij zijn de stem van de cliënten die het soms niet meer zelf kunnen aangeven, zij bewaken de rechten en belangen van de cliënten. Cliëntenraadsleden zetten zich - samen met de begeleiders die elke dag voor de bewoners zorgen - in voor een hartverwarmende kwaliteit van zorg. Eén keer per ongeveer 6 weken komt een cliëntenraad bijeen om zaken die spelen te bespreken met de leidinggevende. In een cliëntenraad zitten cliënten, hun familieleden, mantelzorgers, vrijwilligers of andere betrokkenen. De overleggen vinden plaats in het Revalidatiecentrum (Oudorp Alkmaar) of in Bergen (De Haemstede) Bent u op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk, heeft u een groot zorghart en wilt u iets betekenen voor de cliënten van Magentazorg, dan zijn wij op zoek naar u! U ontvangt een vrijwilligersvergoeding per maand en reiskosten worden vergoed. Kijk voor meer informatie op onze website www.magentazorg.nl of dit filmpje: https://youtu.be/6kMa_NrWF6c. Ik hoop u snel te ontmoeten!

Structureel
Alkmaar, Dijk en Waard, Heiloo

Bezoekvrijwilliger

Magentazorg Alkmaar

Taakomschrijving: -Sommige bewoners krijgen nauwelijks bezoek. Het zou zo fijn zijn als er zo nu en dan iemand langs komt. - Aandacht geven aan de bewoner en een leuk contact opbouwen - Eventueel een wandeling maken, gaan winkelen, spelletjes doen, fietsen etc. Organisatie: Magentazorg Bij Magentazorg ontvangen alle cliënten zorg op maat. In Oudorp is Revalidatie Alkmaar gehuisvest met 50 revalidatie plaatsen. In Heerhugowaard verpleeghuis Zuyder Waert met 80 bewoners met een vorm van dementie. Verder zijn er kleinschalige woonvormen in de wijk voor bewoners met een psychiatrische achtergrond, een vorm van dementie of een somatische hulpvraag. Dit zijn de Meander in Noord-Scharwoude, de Daalder in de Daalmeer, de Oude Trambaan in Alkmaar, Nieuw Varne in Heiloo en de Dijckhoeve in Koedijk. Functie-eisen: - Goed met (dementerende) ouderen om kunnen gaan - Goede communicatieve vaardigheden - Eventueel fysiek in staat zijn een rolstoel te duwen - Flexibele houding en inzet hebben - Zich aan afspraken kunnen houden

Structureel
Dijk en Waard

Als Gezond Natuur Wandel-begeleider wil je…

Stichting Gezond Natuur Wandelen

graag in een natuurlijke omgeving lopen, gezellig en sociaal met andere wandelaars. Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk en spreekt het idee van gezelligheid, gezondheid en aandacht voor natuur je aan? Overweeg dan om je aan te melden als vrijwillige wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen. Vanaf 1 keer per maand of vaker. Onze gratis en wekelijkse wandelingen duren ongeveer een uur. Ze worden in een rustig tempo gelopen. De wandelaars kijken steeds weer uit naar de wekelijkse ontmoetingen in de verschillende seizoenen. We vinden het belangrijk dat de wandelaars elke week/maand op ons kunnen rekenen en daarom zijn we op zoek naar extra wandelbegeleiders. Zo kunnen we elkaar afwisselen. Als wandelbegeleider van een groep zorg je samen voor een mooie route. Heb je oog voor de natuur en vertel je onderweg kort iets over wat je tegenkomt. Vind je sociaal samen zijn ook belangrijk? Dan is vrijwillige wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen echt iets voor jou! Onze wandellocaties in en bij Heerhugowaard: Heerhugowaard Centrum 31 , Elke dinsdag 10.00 uur Heerhugowaard Intratuin, Elke zaterdag 10.00 uur Broek op Langedijk, Winkelcentrum Broekersveiling Elke dinsdag en donderdag 10.00 uur Deze wandelgroep loopt nu zelfstandig, maar zouden het heel fijn vinden als weer iemand komt om af en toe een nieuwe route te maken en contact houdt met het kleine team van Gezond Natuur Wandelen. Zodat we er samen voor zorgen dat de groep blijft doorlopen. Je hebt geen speciale kennis nodig, maar wel interesse in gezondheid en natuur, een redelijke conditie en goede sociale vaardigheden. Attenderen op natuur draagt al bij tot natuurbeleving! Na afloop drink je samen met de deelnemers een kop koffie of thee. Geïnteresseerd? Zin om bijvoorbeeld 1 x per maand als wandelbegeleider mee te wandelen? We horen graag van je! Ontdek of dit vrijwilligerswerk bij jou past door vrijblijvend een keer mee te wandelen. Neem contact op met Corrie en geef je wandelgroep naar keuze door om in contact met de wandelgroep te komen. "De gezelligheid is het gezondste van onze wandelingen."

Structureel
Haarlem, Zandvoort, Dijk en Waard, Alkmaar, Bergen (NH.), Lisse, Den Helder, Schagen, Hollands Kroon, Purmerend, Zaanstad, Amsterdam, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Haarlemmermeer

Help ons met onze social media campagnes

Stichting Humblebees

Stichting Humblebees is een kleine Haarlemse stichting die zich inzet voor kinderen, jongeren en jong volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Ieder weekend organiseren wij logeer weekenden vol met leuke activiteiten voor onze deelnemers en vrijwilligers. Wij zijn hard opzoek naar iemand die het leuk vindt om ons te helpen een social media campagne op te zetten. Iemand die handig is in het maken van leuke posts over onze weekenden en ons kan helpen bij het aan trekken van vrijwilligers en donaties. Ben jij die marketing of social media kenner en heb je een paar uurtjes over? Laat het ons weten en wordt onderdeel van ons leuke team!

Project
Jongeren
Dijk en Waard

Tuinman/vrouw gezocht voor vrijdagochtend

AZC Heerhugowaard

Op het asielzoekerscentrum hebben we een prachtige tuin waar een aantal van onze bewoners in werken. Onze bewoners willen graag met een vrijwilliger samenwerken, zodat ze tijdens het werk ook wat Nederlands leren en met anderen in contact komen. Op de andere dagen werken ook vrijwilligers en we willen graag dat elke dag bezet is. Onze bewoners komen werken van 10.00 - 12.00 's ochtends. We hebben alleen op de vrijdagochtend nog geen vrijwilliger, maar u bent natuurlijk ook van harte welkom om op de andere ochtenden ook te komen. Onze tuin bestaat uit een moestuin, bloementuin, theetuin en wellicht volgend jaar ook een wilde/kunsttuin. Heeft u affiniteit met tuinieren en onze doelgroep dan hoor ik graag van u.

Structureel
Dijk en Waard, Hoorn, Alkmaar

Mentorschap verrijkt je wereld

Mentorschap Noordwest en Midden

Stel je voor dat je door ziekte of een beperking niet goed in staat bent om voor je eigen zorgbelangen op te komen. En geen familie hebt die je hierbij kan helpen. Zou jij dan ook niet blij zijn met een mentor? Iemand die jouw wensen en meningen goed verwoordt. Je helpt bij het maken van beslissingen in zorg en welzijn. En jou regelmatig bezoekt om je goed te leren kennen. Ilse is dat zeker. Zij is 58 jaar en heeft een verstandelijke beperking. Zelf beslissingen nemen in zorg en welzijn vindt ze moeilijk. Daarom is zij heel blij met haar mentor Renske. Als mentor is Renske de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van Ilse. Zij bezoekt haar regelmatig en dan maken ze een wandeling of doen een spelletje. Daarnaast helpt zij haar bij het maken van keuzes als wel of niet laten vaccineren of opereren. Ook zorgt Renske door overleg met de zorgverleners van Ilse dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Voor Ilse betekent het mentorschap behoud van eigen regie. Renske vindt het mentorschap een verrijking van haar leven. Renske is een van de 370 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Noordwest en Midden. Onze Stichting biedt mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. Het mentorschap is een wettelijke beschermingsmaatregel, die de rechtbank instelt. Onze Stichting wordt hiervoor benoemd door de rechtbank en als mentor voer je het mentorschap uit. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Ilse zijn er nog veel meer mensen die een mentor zoeken, dus word ook mentor! Wat krijg jij als mentor? • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • scholing en begeleiding • een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: • zich goed kan inleven in anderen • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen • minimaal op MBO-4 niveau is opgeleid • minimaal 4 uur per maand beschikbaar is Neem dan contact op met ons voor een nadere kennismaking. Meer informatie vind je ook op www.stichtingmentorschap.nl

Structureel
Dijk en Waard

Vrijwilliger voor cliënt

De Waerden

Namens Lisa zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die één dagdeel Lisa kan ondersteunen op het dagcentrum de Geist van de Waerden. Voorkeur voor dinsdag/woensdag of donderdag. De Waerden is een instelling die mensen met een verstandelijke beperking begeleid, in dit geval op de dagbesteding. Lisa is een jonge en vrolijke vrouw die graag een spelletje doet, ondersteuning vraagt bij haar werkzaamheden en wat extra aandacht nodig heeft. Mocht je belangstelling hebben, van harte welkom en je krijgt vanuit ons team optimaal begeleiding die je nodig hebt.

Structureel
Dijk en Waard

Ervaren barbecue'er gezocht

AZC Heerhugowaard

Bent u een ster in barbecueën en sociaal vaardig? Dan zijn wij op zoek naar u. Voor onze integratietuin op het azc in Heerhugowaard zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die 2 keer per jaar een barbecue workshop wil houden met onze vrouwelijke bewoners en vrouwelijke wijkbewoners. 5 Jaar geleden hebben we een barbecue workshop gehouden voor vrouwen, wat een groot succes was en waar nu weer vraag naar is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen door een bericht te sturen.

Structureel