Zin-geving...?

Zin-geving...?

Regelmatig
Stadshart: Middenwaard
 • Maatje, buddy & gezelschap
 • Begeleiding & coaching
 • Belangenbehartiging & goede doelen
 • Onderwijs & educatie
 • Sociaal & welzijn
 • Kinderen & jongeren
 • Nieuwkomers & vluchtelingen

Soms vind je jezelf terug achter je bureau en vraag je je af 'is dit het nou?' Je hebt aardig wat bereikt, je salaris is ook best OK, maar toch... Je voelt de behoefte om iets te doen wat écht zinvol is, voor jezelf, maar ook voor een ander. Iets waarbij het nou eens niet gaat om commercie en brood op de plank. Geldt dat ook voor jou? Lees dan even verder...

Je profiel:

Je staat stevig in je schoenen en hebt je leven goed op orde, maar je weet dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is, zeker als iemand nog jong en zoekende is. Je kunt een luisterend oor bieden en waar en wanneer nodig ‘jouw’ jongere een steuntje in de rug geven. Je begrijpt waarom rechtstreeks advies geven zelden of nooit werkt maar weet dat je met jouw begeleiding een jongere kunt helpen om zélf zijn/haar persoonlijke weg te vinden.

Waar is jongerencoaching goed voor?

Het Oranjefonds heeft literatuuronderzoek laten doen naar het succes van jongerencoaching. De één-op-één begeleiding van een jongerencoach bleek positieve effecten te hebben. Ondersteuning bij het plannen van taken en het vinden van structuur en innerlijke rust vergrootte het zelfvertrouwen en de sociale en cognitieve vaardigheden. Ook de ondersteuning bij uitjes en leuke activiteiten vergrootte het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden van jongeren, waardoor het eigen sociale netwerk van de jongere vergroot werd.

Bovendien zien wij dagelijks hoe belangrijk het voor jongeren is dat ze er in deze fase van hun leven niet alléén voor staan. Sommige dingen vertel je niet tegen je ouders, en ook niet tegen je vrienden. Hoe fijn is het dan dat er iemand in je leven is die jou ziet staan en altijd oordeelloos naar je zal luisteren?


Waarom zou jij jongerencoach willen worden?

Het coachen van jongeren is waarschijnlijk het mooiste werk dat er is, en het geeft jou iedere keer weer heel veel voldoening om deze jonge mensen te mogen helpen. Dat is ook de feedback die we krijgen van onze coaches, zonder uitzondering: “je krijgt er zóveel voor terug!”. Al doende leer jij ook van hun en krijg je inzicht in de leefwereld van jongeren van nu.

Waar gaat het om?

Het gaat om het coachen van jongeren in de leeftijd van 10 t/m 21 jaar, waaraan je gemiddeld 1 á 2 uur per week besteedt in de vorm van een coachgesprek met de jongere die je begeleidt.

Van ons krijg je een tweedaagse training aangeboden op twee (opvolgende) zaterdagen, inclusief een door ons aangeboden lunch. Wij hebben de hiervoor de beste en leukste trainster die je je kunt bedenken: van haar krijg je heel veel bruikbare tools aangereikt die je kunt inzetten bij je coaching, maar waarvan je ook profijt zult hebben in het dagelijks leven. Daarnaast krijgen onze coaches een paar maal per jaar (in de avonduren) specifieke trainingen en/of seminars over relevante en actuele onderwerpen aangeboden, en kunnen zij tijdens intervisie-avonden aandacht vragen voor coaching-gerelateerde issues en met collega's van gedachten wisselen.

Al dat moois vereist wél inzet en toewijding. Dit prachtige werk is weliswaar vrijwillig, maar niet vrijblijvend. We vragen dan ook van onze coaches dat zij zich committeren voor gemiddeld anderhalf tot twee uur in de week (uitgezonderd schoolvakanties) voor de duur van één a anderhalf jaar. Dit doen wij in de eerste plaats om onze jongeren de nodige continuïteit te kunnen bieden, maar ook uit zorgvuldigheid bij de investeringen die wij doen in de opleiding van onze coaches. Maar, maak je geen zorgen: de meeste coaches willen nooit meer bij ons weg weg zodra ze gemerkt hebben hoe mooi dit werk is!

Wil jij je ook bij ons aanmelden? Ga dan snel naar Z11-Jongerencoaching (punt nl), of stuur een berichtje als je nog vragen hebt.

Graag tot ziens bij Team Z11-Jongerencoaching!

 • De vraag van Jongerencoaching is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op Teamvrijwillig
 • Jongerencoaching is eerder via deze website geholpen
Laat Jongerencoaching weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Zin-geving...?" van Jongerencoaching.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Het vrijwilligerspunt Dijk en Waard deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
 • De vraag van Jongerencoaching is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op Teamvrijwillig
 • Jongerencoaching is eerder via deze website geholpen
 • Kinderen & jongeren
 • Nieuwkomers & vluchtelingen

Meer vragen van Jongerencoaching namens Stichting Z11-Jongerencoaching

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Jongerencoach: vrijwillig, niet vrijblijvend Stadshart Activiteitenbegeleiding, Maatje, buddy & gezelschap, Begeleiding & coaching
  Ben jij één van onze nieuwe jongerencoaches? Stadshart Activiteitenbegeleiding, Begeleiding & coaching, Training & scholing
  Jongeren helpen met jouw kennis en ervaring? Stadshart Maatje, buddy & gezelschap, Begeleiding & coaching, Training & scholing
  Sensei gezocht! Stadshart, Zuid-Scharwoude Activiteitenbegeleiding, Maatje, buddy & gezelschap, Begeleiding & coaching